Kod Yazmağa İlham Verən 5 Film izlə izle

Kod Yazmağa İlham Verən 5 Film izlə

Texnologiya dünyası haqqında maraqlı hekayələr dinləmək və proqram dünyasını araşdırmaq istəyirsinizsə, perspektivinizi dəyişdirəcək texnoloji filmlər sayəsində gələcəkdə bizi nələr gözlədiyinə dair suallarınıza cavab tapa biləcəksiniz.

Yazılımcılar için İlham Verici Kaynaklar: Mutlaka İzlenmesi Gereken Teknoloji Odaklı Filmler. Kod yazanlar üçün ilham verən mənbələr. Mütləq izləməli olduğunuz Texnologiyaya yönəlmiş 5 film.

filmzal

Muamma / The Imitation Game (2014)

8 %0

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.

Fragman
OFFICIAL TRAILER
Muamma / The Imitation Game (2014) HD izle fragmanını izle
Ülke
Süre
Süre Girilmemiş
Takipçiler
1
IMDb Puanı
8
Yapım Yılı

The Social Network 1080P HD Film izle (2010)

7.3 %0

The Social Network 1080P HD Film izle. 2003 yılının Ekim ayında alkollü bir gece, kız arkadaşından yeni ayrılmış olan Mark, üniversitenin bilgisayarlarına sızarak, kampustaki tüm kadınlarla ilgili bilgilerden oluşan bir veri tabanını içeren bir site yaratır, ardından yan yana iki fotoğraf koyarak kullanıcılardan hangisinin “daha ateşli” olduğunu seçmesini ister. Sitenin adını Facemash koyar; site bir anda virüs gibi etrafa yayılarak tüm Harvard sistemini çökertir ve görünürdeki kadın düşmanlığıyla kampusta tartışma yaratır; Mark, Facemash'ı yaratarak kasıtlı olarak güvenliği, telif hakları yasasını ve özel hayatı ihlal etmekle suçlanır. Tam o anda, Facebook'un altyapısını oluşturan iskelet ortaya çıkmıştır. Kısa süre sonra, Mark Harvard'da bir ekrandan diğerine , Ivy League üzerinden Silikon Vadisi'ne ve tüm dünyaya bir yangın misali sıçrayacak olan thefacebook.com sitesini oluşturur...

Fragman
OFFICIAL TRAILER
The Social Network 1080P HD Film izle fragmanını izle
Ülke
Süre
Süre Girilmemiş
Takipçiler
1
IMDb Puanı
7.3
Yapım Yılı

Who am I Filmi HD izle (2014)

7.7 %0

Who am I Filmi HD izle. Asosyal bir gənc hacker olan Benjamin, ondan xasiyyətcə fərqli digər bir hacker olan Maxla tanış olduqdan sonra 'CLAY' adlı hacker qrupu yaratmaq qərarına gəlirlər. Daha sonrasında etdikləri kiberhücumlara görə dövlət səviyyəli axtarılan qrupa çevrilirlər, lakin daha pisi vardır. Çünki internet dünyasında onlar kimi olan daha güclü hacker qrupları tərəfindən ifşa olmaq təhlükəsi ilə qarşı-qarşıyadırlar...

Fragman
OFFICIAL TRAILER
Who am I Filmi HD izle fragmanını izle
Ülke
Süre
Süre Girilmemiş
Takipçiler
1
IMDb Puanı
7.7
Yapım Yılı

The Social Dilemma – Sosyal İkilem (2020)

7.6 %0

The Social Dilemma - Sosyal İkilem (2020) HD izle: Belgesel-filmimiz, hepimizin her gün hatta her an içinde bulunduğu sosyal medya dünyasının perde arkasındakileri konu alıyor. Biz Instagram'da sadece baş parmağımızı kullanarak sörf yaparken arka planda kişisel bilgilerimiz kimlerin elinde, kaç milyon dolarlara dönüşüyor, işte bu yapım bu durumu kıyısından köşesinden bize gösteriyor. Yani bir nevi işin mutfağına iniyor diyebiliriz.

Fragman
OFFICIAL TRAILER
The Social Dilemma – Sosyal İkilem (2020) HD izle fragmanını izle
Ülke
Süre
Süre Girilmemiş
Takipçiler
1
IMDb Puanı
7.6
Yapım Yılı

Source code (2011)

7.3 %100

Source code (Hayat Şifresi) Filmi HD izle. Film bir anda qatarda ayılan Colterin hekayəsindən bəhs edir. 8 dəqiqə sonra qatar partlayır və Colter gözünü yüksək texnologiyalı bir otaqda açır. Burada o baş verənlərlə bağlı məlumat alacaq və istəmədən də olsa başladığı vacib işi bitirmək məcburiyyətində qalacaqdır.

Fragman
OFFICIAL TRAILER
Source code (Hayat Şifresi) Filmi HD izle fragmanını izle
Ülke
Süre
Süre Girilmemiş
Takipçiler
1
IMDb Puanı
7.3
Yapım Yılı

Yorumlar (0)

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1